19 marts 2007

Retsfølelse - min bare...

Følgende er sakset fra www.arbejderne.dk:


Selvom Klaus Riskær Pedersen står til syv års fængsel for grov økonomisk kriminalitet, blev han i går løsladt fra sin tre dage lange varetægtsfængsling. Landsretten begrunder løsladelsen med, at det ikke krænker hensynet til retshåndhævelsen, hvis han går fri.

Til gengæld besluttede Københavns Byret i går, at en række af Ungdomshus-demonstranterne fortsat skal sidde varetægtsfængslet - af hensyn til retshåndhævelsen.

I går behandlede byretten 28 sager, hvor politiet krævede varetægtsfængslingen forlænget.

En af dem, som fik sin fængsling forlænget med 14 dage, var en 20-årig mand, som erkendte at have kastet en øldåse mod politiet under urolighederne. Begrundelsen for at forlænge fængslingen var hensynet til folks retsfølelse.

- Det viser hvor absurd det her samfund er. Hvorfor skulle offentligheden hellere se unge, der står til 60 dage for at have kastet med sten, bag tremmer, end en der står til syv år for bedrag? Riskær er jo, i modsætning til de unge, faktisk dømt for sin forbrydelse, siger advokat Manfred W. Petersen, som er advokat for fire af de unge, der fortsat er fængslet.

For de der i går fik fængslingen opretholdt, vurderer byretten, at der er en særlig begrundet mistanke til, at de for eksempel har kastet med sten mod politiet. Derved står de til 60 dage eller mere i fængsel.

Det gælder dog ikke alle de anholdte, understreger Manfred W. Petersen over for Arbejderen.

- Der er ikke noget mærkelig i, at man fængsler folk, der har tilstået vold mod embedsmand. Men flere af dem, der fortsat er fængslede, var bare nysgerrige tilskuere. Og nogen af dem, der har tilstået at have kastet med sten, er blevet løsladt. Det her rokker ved troen på lighed for loven, siger han.

En anden, som fik forlænget sin fængsling var en 17-årig dreng, som blev anholdt efter at have sovet i Ungdomshuset, hvor han havde spillet aftenen før til en koncert. Ifølge Politiken.dk fortalte han dommeren, at det var første gang han var i huset.

Han fik forlænget sin fængsling, fordi han burde vide, at han befandt sig i et hus, der stod overfor rydning, og at huset var spækket med våben, der skulle bruges mod politiet i tilfælde af en rydning.

5 kommentarer:

Blomkvist sagde ...

Det er absurd.

susling sagde ...

SÅååkkkkkkk! Læs så også lige den her:http://modkraft.dk/spip.php?article163.....bliver man lige træt på den demokratiske måde?

Benny sagde ...

I gamle dage kaldte vi det en klassedomstol!
:o(

Anonym sagde ...

For mig at se er det kun rimeligt. De unge fra Ungdomshuset er i sandhed samfundets bærme.

Maria sagde ...

Asger - en klog mand har engang sagt, at et samfund har de børn, som det fortjener...